HomeHome
                                                        Graszoden  Aanleg  Onderhoud  Actuele informatie  Contact
 

Actuele informatie en tips


Kleine zodensnijder Nieuw!

Onze nieuwe service voor de professionele tuinaanlegger/hovenier: de kleine handgevoerde zodensnijder. Deze kan gebruikt worden om de oude grasmat te verwijderen vóór het leggen van graszoden. Dit verdient de voorkeur boven het onderwerken van de oude zode. De zodensnijder is een professionele machine met veel grip, zodat er geen probleem is bij hellingen en/of nat gras en onderscheidt zich ook in bedieningsgemak.
U kunt deze zodensnijder vanaf 2010 bij ons huren.Wanneer graszoden leggen

Tijdens hele warme periodes doen wij er alles aan de kwaliteit van onze graszoden optimaal te houden, maar wij willen toch een waarschuwing geven dat graszoden leggen tijdens hele warme perioden meer aandacht vraagt. Het kan wel, maar het vergt extra maatregelen zowel voor de snelheid van het aanleggen als de watervoorziening erna.
Wij snijden graszoden bijna het gehele jaar door, alleen in de maanden december, januari en februari hebben wij geen volle bezetting op ons bedrijf, zodat afleveren van graszoden niet altijd kan.
Tijdens vorstperiodes kunnen er natuurlijk geen graszoden gesneden worden. Als het na het leggen van de graszoden gaat vriezen is dit niet schadelijk. Na de vorst zal de zode weer ontdooien en verdergroeien.Onze service

Onze service is één van onze speerpunten en heeft daarom binnen ons bedrijf een hoge prioriteit. Wij leveren graszoden elke dag van de week, en desnoods binnen 24 uur bij u of bij uw klant op de stoep. De graszoden worden gelost met behulp van een kooi-aap, deze kan de pallets tot aan uw tuin brengen. Als u bestelt voor 7 uur 's ochtends kunt u de graszoden dezelfde dag nog ophalen.
Graszoden prijzen

Voor de actuele prijs van onze van waes graszoden kunt u ons contacteren via ons contact formulier, per e-mail, fax of telefoon. Vermeld u dan a.u.b. de volgende gegevens:
  • uw naam
  • de hoeveelheid graszoden in m²
  • leveren of ophalen
    • eventueel: leveringsadres
  • levertijdstip
  • uw telefoonnummer

Wij zullen u dan een passende offerte aanbieden. Als u een professsioneel tuinaanlegger bent vermeld u dan ook uw BTW nr.

Ook voor advies of overige informatie over gras en graszoden kunt u ons contacteren, wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk tot dienst te zijn.Nieuwe vrachtwagen voorjaar 2007

In het voorjaar van 2007 zijn onze gloednieuwe Mercedes vrachtwagen en Manitou ruw-terrein meeneemheftruck afgeleverd. Met deze combinatie kunnen wij u als klant service bieden als het gaat om levering van de graszoden. De graszoden worden gelost met de meeneemheftruck die op praktisch elk terrein uit de voeten kan. Zo worden de graszoden bij u op de werf of in de tuin geplaatst, mits er ruimte genoeg is.
 
De vrachtwagen is een Mercedes-Benz Axor 2529 LENA 6x2 geleverd door Van Oeveren Vervaet. De gegalvaniseerde open opbouw is gerealiseerd door C.B.G. Carrosserieën. De Manitou meeneemheftruck is geleverd door Hiab BV.
Weet u wat de voedingstoestand van uw grond is?Tip!

Het is mogelijk uw grond te laten testen. Wij hebben daarvoor een speciaal boortje om grondmonsters te nemen. Als u grondmonsters neemt waar gras groeit of zal moeten groeien is de bemonsteringsdiepte tussen 0 en 5 cm. U kunt uw grondmonster bij ons inleveren en laten analyseren op de aanwezige voedingsstoffen. Na een paar weken krijgt u de uitslag van de voedingstoestand van uw grond, inclusief een bemestingsadvies. Zo kunt U precies zien hoeveel en wat er bemest moet worden.
De kosten die daaraan verbonden zijn zijn ongeveer € 40 per grondmonster.

Grasziekten

Ondanks dat wij garanderen dat onze graszoden vrij zijn van ziekten en plagen kan het toch gebeuren dat (enkele jaren) na het plaatsen van de graszoden een ziekte of plaag optreedt in het gazon. Binnenkort zal er op onze website meer informatie te vinden zijn over de meest voorkomende ziekten en plagen die in uw gras kunnen optreden. Aan de hand van deze informatie kunt u deze ziekte of plaag herkennen en bestrijden met de juiste middelen.
Van Waes Graszoden Van Waes Graszoden
Grensweg 2
4574 NJ Zuiddorpe
Tel. +31 (0)115 608 418
Fax. +31 (0)115 608 412
info@vanwaes.nl